Caddiemaster -toimisto

  • Päivittäin ma-su klo 8-20

Golfravintola Gomee

  • Päivittäin ma-su klo 8-22
  • Lounas ma-pe klo 10.30-15
  • Lounas la-su klo 11.30-16

Kentänhoito tiedottaa/huomioitavaa:

Greenfee:

45 € aikuinen

25 € juniori

Kenttämestari tiedottaa - syysterveiset kentänhoidolta

Kauden päätteeksi lyhyt tiedote syystöiden sujumisesta sekä talvisuojauskokeilusta.

Kenttä on laitettu talviteloille ja kaikki lyhyeksi leikatut alueet on holkitettu ja väylät myös pystyleikattu. Uudistettujen väylien 7 ja 9 viheriöt on kylvetty marraskuun puolivälissä talvikylvönä.

Viheriöillä 2, 5, 6 ja 15 on talvisuojauskokeilut käynnissä kupla- ja aumamuoveja hyödyntäen. Suojauksen vaikuttavuus nähdään keväällä, jonka jälkeen on helpompi tehdä päätöksiä mahdollisista laajemmista suojauskäytännöistä kentällämme. Talvisuojauskokemuksista olemme saaneet arvokasta tietoa Nokia River Golfin sekä Virpiniemi Golfin kenttämestareilta. Kiitokset heille tiedon jakamisesta. Lisäksi golfin toimialapäivillä pääsimme tutustumaan talvisuojauksen vaikutuksiin ruotsalaisen Sala Golfklubin kenttämestarin kertomana.

Viimeinen tautitorjunta viheriöille on tehty 11.12. ja nyt toivotaan pakkasia ja sen päälle reilua lumikerrosta.

Kalusteet on kerätty kentältä pois, pesty ja huoltohommat aloitettu.

Huoltohallilla riittää tekemistä; mm. koneet on nyt pesty ja huollot aloitettu. Kesällä kertyneet ”teippiviritykset” on fiksailtava kuntoon ja terät teroitettava. Teroitukset on jo aloitettu, niitä riittää vielä useaksi viikoksi. Teroitettavia kelakoneita on kaikkiaan 54 yksikköä.

Pitkä syksy edesauttoi kentänhoidon syystöiden onnistumista ja saimme tehtyä paljon sellaista, jota ei vuosittain ole pystytty toteuttamaan. Holkitukset ja väylien pystyleikkuut ovat huippujuttu, jotka varmasti auttavat tulevaisuudessa.

Kylvöt osuivat hyvään ajankohtaan, tautitorjunnat onnistuivat ja homeet saatiin pidettyä kurissa kostean syksyn aikana.

Alla kuvia syksyltä:

Kuva

Griini 12 ruiskutettu ja aidattu talviliikkujia silmällä pitäen 11.12.2018.

Kuva

Lyhyet väylät ja viheriöiden edustat holkitettiin. Holkkijäte käytettiin kuoppien täyttöön kentällä.

Kuva

Lumihomeen tuhoa greenillä 14. Tässä kohtaa torjuntaruiskutus ei ole onnistunut, muu viheriö puhdas. Torjunta-aineruiskutukset tehtiin poikkeuksellisesti myös lyöntipaikoille ja väylille. Viheriöt saivat neljä käsittelyä.

Kuva

Erään syysmyrskyn jälkeen.. Kenttä on pyritty pitämään koko ajan puhtaana roskista. Tämän on mahdollistanut vuosi sitten hankittu suurtehopuhallin.

Kuva

Etelännataa piiloon. Viheriöt 7 ja 9 kylvettiin 16.11.2018. Samalla myös viheriöt 1, 2, 4 ja 5 kylvettiin sekä hiekkakatettiin.

Kuva

Talkooporukalla laitettiin viheriöitä kuplamuovin alle talvehtimaan.

Tästä on hyvä jatkaa valmistautumista kauteen 2019!

Terveisin,

Jyri Nordström

kenttämestari

Yyteri Golf Links Oy

 

#yyterigolf